Çatlaklar ve kalça çatlakları, her yaştan insanı etkileyen yaygın cilt problemleridir. Çatlaklar, hızlı kilo alımı veya kilo kaybından kaynaklanır, ancak etkili bir şekilde tedavi edilebilirler. Çeşitli tedavilerle vücut çatlaklarını tedavi etmek mümkün. Herkes bu adımları düzenli olarak uygulayarak çatlakların görünümünü azaltabilir.
Cilt orjinal boyutuna dönmeden önce çok fazla gerildiğinde çatlaklar oluşur. Çatlaklar, ciltte vücudun tabanından en üst kısmına uzanan paralel çizgiler gibi görünür. Çatlakların görünümü, ne kadar gerilmenin meydana geldiğine ve cildin ne kadar hızlı gerildiğine bağlıdır. Özellikle kalça, basen çatlakları, egzersiz veya büyüme atakları nedeniyle ortaya çıkar. Kalça çatlakları özellikle sporcular arasında kaslarını sık sık zorladıkları için yaygındır. Bu çatlaklar, genellikle aşırı koşmanın bir sonucu olarak kalçada bir dizi dikey çizgi olarak ortaya çıkar. Kalça çatlağının yaygın bir belirtisi, yorucu egzersizden sonra kalça bölgesinde aşırı ağrıdır.
Cilt Çatlağı Nedenleri
- Ergenlik,
- Gebelik,
- Hormonal değişimler,
- Doğum kontrol hapları,
- Obezite,
- Uzun süre kortizonlu krem ve/veya hap kullanma
- Derinin hassas olması,
- Vücuttaki su ve nem oranının yetersiz olması,
- Vücut kitle indeksinin sürekli olarak değişmesi,
- Kasları aniden ve aşırı geliştiren egzersizler vücutta çatlak oluşturur.
Çatlak Tedavisi
Daha öncede bahsettiğimiz gibi çatlaklar tedavi edilebilir. Tedavide en etkili yöntemler arasında dermapen ve fraksiyonel lazer vardır. Tam iyileşme sağlamak için bir seanstan fazlasını almanız gerekir.
Deri çatlakları klinik bir soruna neden olmaz. Kadınların sıklıkla karşılaştığı bu durum nedeniyle vücudun estetik açıdan zarar gördüğüne inanılarak tedavi seçenekleri yıllar içinde çeşitlenmiştir. Çatlaklar, ne kadar erken yakalanırsa tedavi o kadar etkili olur. Bu nedenle çatlak oluşumunu fark ettiğiniz anda tedavi sürecini başlatmalısınız.